Aineistovaatimukset, merkkaustavat ja silkkipainatus

Logoaineiston on oltava silkki- ja tampopainatuksessa sekä laserkaiverruksessa vektori PDF, -EPS, -CDR tai -AI. Brodeerauksessa riittää JPEG-aineisto, jonka resoluutio on vähintään 600 dpi. Mikäli tuotteeseen merkattava teksti ladotaan, on ilmoitettava haluttu teksti- eli fonttityyppi. Tällä sivulla voit tutustua eri painomenetelmiin ja silkkipainatuspalveluihin. 

Pyydä painatushinnasto tästä

Siirtokuvapainatus

Siirtokuvapainatus on painatustekniikka joka sopii täydellisesti yksityiskohtaisille, monivärisille painatuksille. Siirtokuvapainatuksessa painatettava kuva painetaan ensin peilikuvana siirtopaperille. Painopressiä käyttämällä paperi ja tuote painetaan toisiaan vasten korkeassa lämpötilassa. Kuumuuden ansiosta muste irtoaa siirtopaperista ja liimautuu tuotteeseen. Digitaalisessa siirtokuvapainatuksessa painatuskuva tulostetaan väritulostimella suoraan siirtopaperille. Siirtokuvamenetelmää voidaan käyttää vaatetekstiilien lisäksi esimerkiksi laukut, repput, liivit. Prässättävän tuotteen tulee kestää hetkellisesti 150 asteen lämpötilan. Prässäys tuottaa selkeät rajat ja värit, sekä kestää hyvin pesua.

Nukka

Nukkapainatusta voidaan käyttää tekstiilien, lippisten ja laukkujen merkkauksessa. Nukkamateriaali eli flokki kiinnitetään tuotteeseen kuumentamalla ja logon ympärille jäävä ylimääräinen materiaali nypitään käsin pois.

Nukkapainatus on aina yksivärinen. Nukkapainatus ei sovellu erittäin monimutkaisten tai pieniä yksityiskohtia sisältävien logojen merkkaustavaksi.

Brodeeraus

Brodeerausta eli koristeompelua käytetään paljon yritys- ja mainostekstiilien, kuten lakkien, takkien, paitojen jne. merkkauksessa. Brodeeraus voidaan tehdä joko suoraan tekstiiliin tai erilliselle kangasmerkille, joka ommellaan tuotteeseen.

Laserkaiverrus

Laserkaiverrusta käytetään useimmiten metallituotteiden merkkauksessa. Laserkaiverruksella saadaan aikaan tyylikäs ja tarkka merkkaus arvokkaaseenkin tuotteeseen. Laserkaiverrus on myös ikuinen. Muitakin materiaaleja voidaan kaivertaa, esim. puuta, lasia, nahkaa ja jopa joitain muovilaatuja

Silkkipainatus

Silkkipainatus on tekniikaltaan yksinkertainen, mutta myös monipuolinen. Sillä voidaan painaa lähes kaikille materiaaleille paperista keramiikkaan. Silkkipainoväreillä saadaan tarvittaessa erittäin paksuja ja peittäviä väripintoja, jotka olisi muilla painomenetelmillä mahdotonta toteuttaa.

Useimmiten silkkipainatusta käytetään tekstiilien merkkaamisessa. Silkkipainatuksessa käytetään Pantone PMS -värikarttaa, mutta myös CMYK-painatukset ovat mahdollisia esim. valokuvia tai monivärisiä painatuksia offset-menetelmällä painettaessa.

Tampopainatus

Tampopainaminen sopii tasaisille pinnoille, mutta sillä voidaan painaa myös hieman kaareville ja jonkin verran epätasaisillekin pinnoille. Painettava materiaali voi olla puuta, muovia, metallia, porsliinia jne. Tampopainatusta käytetään kovien tuotteiden, kuten kynien, painamiseen.